Domácí kuchařka – Magdalena Dobromila Rettigová

Závitky s michaňinkou

Udělej asi ze 1/4 litru smetany dle popisu v předešlých číslech hustou kaši a nech ji vystydnout. Dej na rendlík kus másla, drobně rozkrájenou cibuli, vlož na to kus telecího masa a nech je do měkka udusit; pak maso vyndej na prkénko, taktéž čtyry na tvrdo uvařená vejce a tři očištěné sardele, usekej to dohromady na drobno, načež všecko vmíchej do té vychladlé kaše; nyní nastříhej z oplatků čtyřhranné kousky, dej na každý kousek trochu té míchaniny, zaviň je, omoč nejprve v rozkloktaném vejci, pak je obal ve strouhané žemličce a usmaž je do zlatova buď v převařeném másle nebo sádle; Potom závitky urovnej na misku, okrášli je citronovými koláčky a zelenou petruželkou, a nes je na stůl.