Domácí kuchařka – Magdalena Dobromila Rettigová

Polívka s kraplidzanii

Vezmi kus studeného kapouna nebo telecí pečeně, usekej to na drobno, dej k tomu strouhané žemličky, drobně usekané zelené petružele, trochu květu a nech to na másle chvilku dusit, potom, k tomu dej asi lžičku nebo dvě hovězí polívky, tři žloutky, a nech to ještě chvilku dusit, pak to nech vychladnout. Těsto udělej tak jako na nudle, pak je rozválej a rozkrájej pro malé krapličky, okolky pomaž bílkem, na každý lístek dej hromádku té sekaniny a pěkně to slož, okolky přimáčkni, a krapličky zavař do dobré polívky. Máš-li právě čerstvé hříbky, tedy jich usekej na drobninko a dej je na rendlíček na kus nového másla smažit, přidej k nim zelené petružele, trochu květu, trochu pepře, a pak je dej též do polívky povařit.

Recept pro 6 osob.