Domácí kuchařka – Magdalena Dobromila Rettigová

Polívka s játrovými knedlíčky

Usekej nebo okrouhej 1/4 kila telecích nebo hovězích jater, vyber z nich všecky žilky a mázdry, pak je dej na misku, na níž jsi byla dříve 7 dekagr. hovězího tuku utřela, dobře to zamíchej, přidej k tomu trochu majoránky, trochu na drólano usekané citronové kůry, dva stroužky se solí rozetřeného česneku, trošinku pepře, vraz do toho dvě celá vejce a dva žloutky, osol to patřičně, a přimíchej do toho strouhané žemličky tolik, aby to nebylo ani řídké, ani příliš tuhé; potom z toho zavařuj lžičkou knedlíčky do dobré hovězí polívky a nech je asi 10 minut povařit; pak vlej polívku do mísy na usekanou zelenou petruželku.

Recept pro 6 osob.