Domácí kuchařka – Magdalena Dobromila Rettigová

Nepravé ústřice

Nakrájej na drobno čtyry telecí brzlíčky, vlože je do rendlíku na zpěněnou na másle cibulku a nech to dusit. Na jiném rendlíčku nech opět jednu drobně na¬krájenou cibulku. na másle zpěnit, musí však zůstat docela bílá, dej k ní tři vařečky mouky, přilej k tomu asi 1/4, litru dobrého mléka, a míchej tím tak dlouho, až to zhoustne; potom k tomu dej ty brzlíčky a 14 dekagramů očištěných s 5 dekagr. másla dobře rozetřených sardelí, a všecko náležitě promíchej. Očisti ústřicové skořepiny, dej do každé hromádku té smíšeninky, posyp je strouhanou žemličkou a postříkej máslem, pak je urovnej úhledně na misku a postav je asi na deset minut do trouby, co by se prohřály, potom je oblož citronovými koláčky a nes na stůl.