Domácí kuchařka – Magdalena Dobromila Rettigová

Nadívané jehněčí kotlety

Rozklepej hodně obráceným nožem jako v předešlém čísle nařezané karbanátky, popraš je malinko solí a nech je na prkénku ležet. Zatím uvař čtyři loty vyprané a spařené rýže v tučné hovězí polívce do husta, pak ji vyndej na misku, rozmíchej a nech ji stát. Nech spěnit na másle půl drobně nakrájené cibulky, dej k ní půl telecího mozečku, trochu sekané zelené petružele, trochu tlučeného pepře, vraž do toho jedno celé vejce, a míchej tím, až je to husté, pak to dej k té rýži, jakož i čtvrt libry na drobno usekaného uzeného masa, osol to a přimíchej k tomu ještě trochu strouhané žemličky; nyní dej do prostřed každé kotletky kousek té nádivky, okolní rozklepané maso na to shrň a přimáčkni, načež kotletky posyp trochu moukou, omoč je v rozmíchaném vejci, obal ve strouhané žemličce a usmaž je v rozpáleném másle.